onsdag 18 februari 2009

Being alarmisten

http://www.sr.se/Barn/p4/2006/images/v3/vecka1_1.jpg
Att ha semester innebär en del sidoeffekter. Som att man plötsligt har oproportionerligt mycket tid med sina egna tankar. Obetydliga frågor får fritt spelrum och därmed oanade dimensioner.

Det kan handla om allt från hur körsbärssmaken i Tic-Tacs påminner om de röda Pez-godisarna. Eller hur en hårt lydnadstränad hund skulle agera om man apporterade över balkongkanten på nionde våningen. Skulle den följa lydnadsinstinkten eller överlevnadsinstinkten? Och vad konsekvenserna skulle bli om man kryssade över en restaurang i en lånad guidebok - på grund av att restaurangen inte finns längre - skulle det vara en god gärning eller att kliva över gränserna?

En del frågor kräver också en djupdykning i den psykodynamiska fåran. Som varför jag har en sådan inbyggd aversion mot Jacob Hårds röst eller hur det kommer sig att jag förknippar den oförargerlige Televinken med barnmisshandel.

Andra frågor är av mer konkret karaktär. Till exempel hur det kan kosta 38 kronor att klippa sig i Buenos Aires när det kostar 580 i Stockholm. Och detta trots att prisskillnaden på... säg, en flaska vatten, är ganska obetydlig. Det är väl samma skärpa i saxen? Samma mängd hår som ska avverkas? Samma golvyta som ska sopas rent från hår?

Det finns nog en gräns för hur länge man kan ha semester.
Fria tankar är inte alltid av godo.

6 kommentarer:

Ola sa...

Hola Alarmisto!
Kul att se lite spaningar och otydligheter från Argentinaland. Och älskar att du uppdaterar bloggen oftare nu än då du är hemma. det tyder på att du blir dig själv på resande fot, och att det som verkligen betyder ngt blir viktigare. exempelvis bloggandet, hjälpandet av vänner, shoppandet.

Svenska Larm sa...

Jag läser underförstått... "det som verkligen betyder något blir viktigare... exempelvis irra runt och spana efter argentinska Vogue..."

Anonym sa...

Om saxen är lika vass och mängden hår som klipps densamma infinner sig ju frågan: är det kanske kompositionen av själva frisyren de snålar in på? Har du månne fått en argentinsk Galne Gunnar-frilla?

Anonym sa...

Du får nog ta det lite lugnt med det argentiska gräset. Det här börjar bli otäckt.

Ola sa...

argentinska vogue räknas som en av de där självklart viktigaste sakerna som man vanligtvis inte ger sig tid till.

Anonym sa...

jag tror du glömde att räkna in flygresan dit då blir nog klippningen dyrare där! :)