onsdag 8 oktober 2008

Börskrascher och tecken i tiden


Det målas svarta rubriker med ord som FINANSKRIS, BÖRSORO och VARSEL just nu.

Och visst får man känslan av att det verkligen är illa?

Inte lite så där häpp som happ och någon promille nedåt på Nasdaq-börsen och "oj, vad det har blivit dyrt på Konsum" och experter som säger sitt ner i båten.

Nej, nu känns det megafonläskigt, blåljus och inledningen på sju svåra depressionsår.

Finansförståsigpåare rynkar pannan på riktigt, till och med de där som brukar säga att "visst kan det svaja, men vinden mojnar och det vänder ju uppåt". Nu tycks inget vända uppåt. Överhuvudtaget.

Jag ser framför mig börsmäklare som kastade sig ut ur fönstren från skyskraporna på Wall Street när depressionen slog till den svarta tisdagen 1929. Finanshajar som knutit upp sitt eget liv till en börskurs som inte bara föll, utan försvann, och dessutom förvaltat andras pengar som nu var borta.

Ser ni det?
Ett regn av kritstrecksrandiga kostymer som dråsar ner i asfalten.
Mycket läskigt.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker också att Richard Lium är den personen som påverkar samhället i positiv riktning mest just nu.
Jag har haft äran att träffa honom i affärssammanhang många gånger. Han är intelligent och ödmjuk. Han kastar aldrig skit på andra oavsett hur han själv blir behandlad. Menar ni verkligen denna blogg: http://metrobloggen.se/csr? Jag tycker att den är bra.

Sanna B.

Simon Johansson sa...

Ha ha, vore kul att kolla IP-numret på ovanstående kommentar...

Anonym sa...

:o) Richard Lium är Sveriges främsta CSR expert då han dels har störst publik och dels har flest uppdrag.
Han arbetar som CSR expert för flera av de största välgörenhetsorganisationerna i världen. Han hjälper många företag på börsens A lista med deras CSR strategier. Richard Lium är också som bollplank till unga entreprenörer som har CSR som sin affärsmodell. Han har arbetat med välgörenhet i ca 35 år. Han är inte så bra på att stava och uppträda politiskt korrekt dock....hehehe/Gustav