torsdag 5 juli 2012

Svenska Larm presenterar: Humorbotten

Det var ett tag sen jag bloggade. 2011 närmare bestämt. Därför blir det nu en lista - eftersom listor är den kreativt nollställda hjärnans svar på knyppling. Eller makramé. Eller såna där konstverk man färglägger efter vilket nummer som står i fältet.

Nåväl.

En enväldig jury har nu överlagt och presenterar här de fem sämsta humorserierna någonsin. Med talande exempel från produktionerna.

!!! Känsliga personer varnas för starka bilder. Kan utlösa depression. !!!

5. Hjälp!
Någon har stånd, någon stammar, en kille opererar in bröst (tokigt!), en annan är vaktmästare och en receptionist bygger sin karaktär på att stirra och prata konstigt. På toppen av detta bajsberg: Stina Ekblad i en roll som hon själv måste ha känt obehag inför men inte haft råd att tacka nej till.


4. Mork och Mindy
Mork kommer från en annan planet. Han får bo hos Mindy som bor på jorden. Mork har jätteknasiga saker för sig. Som att dricka vatten genom att stoppa ner fingret i glaset, kontakta sin rymdledare Orson och utbrista nanoo nanoo med jämna mellanrum. Inte Robin Williams vackraste stund.


3. Jims värld
Jim Belushi gör en Cosby trettio år för sent med skämt som borde ha vädrats ut ur omklädningsrummet efter Korpenmatchen mellan FC Goda Viljan och Dynamo Majorna.


2. En fyra för tre
Året är 1996. TV4 hoppar på trenden "sitcom" men någon programansvarig måste ha läst "sittbuskis" i ett internt PM och resultatet blir en serie som hade varit roligare om man hade redigerat ihop tystnaderna i samtliga nyårsrevyer av Peter Flack. Göran Gillinger och Lina Perned gjorde inte många skådespelarknop efter den här serien. Av naturliga skäl.


1. Dharma och Greg
Dharma är hippie. Greg är advokat. Dharmas föräldrar är hippies. Gregs föräldrar är uppstyrda karriärister. Dharma gillar yoga och att läka sår med plantor. Greg gillar siffror, listor och logik. Dharma är barfota inomhus. Greg bär svartglansiga skor. Humoristiska krockar uppstår och resultatet blir dödstortyr i humorform.


4 kommentarer:

Foghagen sa...

Dharma & Greg-klippet är faktiskt alla tv-vidrigheters skabbiga hora till urmoder. Ja. Du har rätt.

Roger Wilson sa...

Ääääääälskar Dharma och Greg.

Svenska Larm sa...

Det där var inte på riktigt, för om det var det är du inte min Råger.

Simon Johansson sa...

"En fyra för tre". Herregud. Hur kunde den där manusidén passera ett flertal tv-chefers skrivbord utan att någon förbarmade sig över den och gav den en knuff över kanten till den sista vilan. Till den gravurna vi kallar papperskorg.