torsdag 5 maj 2011

Obekväm omgörning

Planen var att piffa till gästtoaletten. Planen var en omtapetsering. Josef Frank-tapeterna hittades till fyndpris på Blocket. Tapetkunnig mor skulle smälla upp dem. Pang bara. Billigt, enkelt, ny känsla på toaletten.

Planen gick i stöpet.

När golvlist plockades bort rasade det ur rostigt grus från ett rör intill. Ytterligare golvlist togs bort och uppenbarade ett sönderrostat luftrör. Tapetseringen pausades. Vi behövde byta ut röret. Rörmokare tillkallades. Rörmokare konstaterade att röret måste bytas. Dock ingen läcka på grund av luftningsrör.

Rörmokare bokades in. Tapet och bräda som täckte röret plockades bort. Röret var ihåligt och sönderfallet av rost. Rörmokare var här idag medan hushållet var på jobb och skola.

När hushållet kommer hem från jobb och skola möts de av en toalett, ett handfat och en herrans massa rör utanför huset. Anar oråd. Låser upp dörren, går raka spåret till toaletten där golv är uppbrutet och rör sticker upp lite här och där. Synligt hål ner till nedervåningen, synligt hål upp mot vinden. Röret utbytt men toalett står ej att känna igen.

Återigen:

Planen var att sätta upp tapet.
Planen är nu att återställa ett sönderbombat garderobsliknande utrymme så att det blir en gästtoalett igen.

Tänder en cigarett och öppnar en folköl. Kontemplerar.

5 kommentarer:

Frau Anna sa...

Men ååååååååååh. Fortsättning följer hoppas jag.

Syster 2 sa...

"Drömkåken"..får en känsla av att den liksom faller in i den kategorin där Björn Skifs liksom får ett taklyft av att badrummet rasar in och det blir full takhöjd och det slutar med att han får åka till båtkyrkogården efter skrot att laga hela huset med gamla båtdelar...men det blir läckert. Tappa ej hoppet...

Simon Johansson sa...

men vaffan. vad ska du på landet att göra. kom in innanför tullarna och värm dig.

Simon Johansson sa...

fast det var roligt skrivet.

Foghagen sa...

haha